Wielowymiar

Zdrowie we wszystkich wymiarach

Instagram

alchemia biodynamika biohacking ciało emocje esencje kwiatowe grounding jesień kapha kontemplacja lato medytacja mikrobiom mindfulness naturalna pielęgnacja noetyka oddech ogród biodynamiczny pitta przepis samouzdrawianie uziemianie vata wiosna zima zioła świadomość

O mnie

O mnie

Sylwia, lekko po 30, z zawodu grafik od efektów wizualnych. Joga gości w moim życiu od 8 lat, od kilku lat uczę się także pracy z energią subtelną w różnorakich formach. Fascynuje mnie fizyka kwantowa i wielowymiarowość naszej rzeczywistości.

Przedstawiam tutaj moje ulubione proste metody oraz niekoniecznie konwencjonalne punkty widzenia związane ze zdrowiem - zawsze na bazie doświadczeń z mojej wieloletniej wędrówki ku jego odzyskaniu.

  • ❣
  • Zacznij tutaj
  • Sesje 1:1
  • Ajurweda
  • Energia
  • Joga
  • Kwanty
  • Kryształy
  • Inne
    • Odżywianie
    • Samodbanie
    • Słownik
  • Polecam
  • en_GBEnglish (UK)
EnergiaOdżywianie

Jedzmy razem

przez Sylwia 9 października 2022
9 października 2022 1 min. czytania
975

Zainspirowana krótką wypowiedzią Dr. Zacha Busha na Instagramie, chciałabym i sama przytoczyć temat tego, co tak naprawdę ma największe znaczenie jeśli chodzi o jedzenie. Ci z nas, którzy interesują się zdrowiem i naturalnym jego przywracaniem, mają głowy pełne różnorakich wskazówek jakie z różnych stron docierają do nas odnośnie tego, co i jak najlepiej jeść. Prostym przykładem jest tutaj np. odżywianie według Ajurwedy, o którym piszę na blogu. Wspominałam także o dbaniu o florę bakteryjną poprzez unikanie pestycydów i wszelakiej chemii w naszym pożywieniu.

Jednak tak naprawdę nieważne jak bardzo wyszukanych składników czy przepisów użyjemy, jest w jedzeniu jedna wartość, której nic nie przebije. Dziś rozumiem dlaczego w moim domu rodzinnym przez długi czas honorowaliśmy nawyk jedzenia obiadów zawsze w pełnym składzie, przy stole w kuchni. Dlaczego było to tak ważne i, jak doceniam to z perspektywy czasu, tak dla nas dobre? Do dziś z chęcią wracamy do domu by zjeść obiad z rodzicami. Nic nie smakuje przecież tak dobrze jak obiady u własnej Mamy. Bo one zawierają coś więcej niż warzywa czy mięso czy jakiekolwiek przyprawy. Zawierają miłość Mamy do nas, a także bliski z nią kontakt, kiedy wspólnie go zjadamy, opowiadając jak nam minął dzień albo o tym jakie mamy plany, albo nawet nie mówiąc zupełnie nic.

Ten najważniejszy składnik to przebywanie razem. Choćby nie wiem jak prosty był posiłek, będzie najlepszy, jeśli zjesz go w przyjemnej atmosferze z rodziną czy przyjaciółmi – nie przed ekranem komputera czy telewizora, tylko z prawdziwymi ludźmi, najlepiej tymi, których kochasz i szanujesz najbardziej.

emocjeprzepis
1 komentarz 1 FacebookTwitterWhatsappTelegram
Poprzedni wpis
Kierunek, wektor, cel
Następny wpis
Yin i yang

1 komentarz

Solveig 23 kwietnia 2023 - 16:23

This is so true ❤️

Odpowiedz

Skomentuj Zrezygnuj z odpowiadania

Zapisz moje imię, email i stronę internetową w tej przeglądarce do następnego razu.

Powiązane

  • Opcja zdrowa skóra

    31 marca 2025
  • Umysł czy ciało – jajko czy kura?

    16 września 2024
  • Esencje kwiatowe a produktywność

    22 sierpnia 2024
  • Być kobietą

    26 lipca 2024
  • Jak kontrolować emocje

    17 czerwca 2024
  • Oczyszczamy organizm

    20 kwietnia 2024

Najnowsze

  • Twoje supermoce

    2 kwietnia 2025
  • Opcja zdrowa skóra

    31 marca 2025
  • Warstwa ochronna

    30 stycznia 2025
  • Oak / Dąb

    24 stycznia 2025
  • Olive / Oliwka

    24 stycznia 2025
  • Impatiens / Niecierpek (2)

    24 stycznia 2025
  • Instagram
  • Email

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Powrót do góry